Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Een robot in jouw bedrijf?

Werkprofessor

|

March 1, 2021

Robots zijn overal, dat horen we nu al jaren. Maar heeft jouw bedrijf er ook al een? Rijdt er al een robot door het kantoorpand? In deze aflevering van de Werkprofessor bekijken we met Prof. Dr. Gaby Odekerken welke robots er bestaan en waarom die ook bij jou op de werkvloer een goede business case zijn.

Luister naar:

Een robot in jouw bedrijf?

Gaby Odekerken is Chair in Customer-Centric Service Science aan de Maastricht University en doet onderzoek naar robots op de werkvloer. De focus ligt niet op robotisering in productie, maar echt op zichtbare plekken zoals restaurants of een servicebalie. 

Fast casual dining

Robots komen natuurlijk als eerste in actie op plekken die daar direct geschikt voor zijn. Een voorbeeld is een restaurant in Maastricht, waar robots worden ingezet voor een snelle en goede dienstverlening en het ondersteunen van het personeel. “Ik denk dat in toenemende mate gaan zien dat robots het menselijk werk gaan aanvullen” legt Gaby uit, we hebben behoefte aan menselijk contact en door robots in te zetten kan personeel vrij worden gespeeld voor dat wat belangrijk is.

Op mijn werkvloer?

In de podcast nodigt Gaby ondernemers uit om met hun medewerkers in gesprek te gaan. “Ik hoor zorgmedewerkers zeggen dat ze het jammer vinden dat ze weinig tijd hebben aan het bed, zet dan robots in om die routineklussen uit te voeren”. Op elke werkvloer zijn er routineklussen, ga dus in gesprek met je medewerkers en zorg dat zij met het goede bezig gaan. Verder in de podcast gaan we in op de angst voor robots, de business case en het stappenplan voor het daadwerkelijk aanschaffen van een robot.

Links
Meer over Gaby Odekerken

Het onderzoek naar robots van de Maastricht University

Boek wat besproken wordt in de podcast: Machines Like Me - Ian McEwan

Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach