Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Dit is bio-inspired innovatie en wat jouw bedrijf ermee kan

Werkprofessor

|

May 31, 2021

Ook deze week is het thema innovaties, dit keer geïnspireerd door de biologie. Volgens Dr. Jaco Appelman is bio-inspired innovation dé kans voor jouw bedrijf. Hierover schreef hij mee aan het boek: Zo kan het ook - Optimistisch over een gezamenlijke, bio-geïnspireerde toekomst.

Luister naar:

Dit is bio-inspired innovatie en wat jouw bedrijf ermee kan

Jaco Appelman werkt aan de Universiteit van Utrecht waar hij lesgeeft en daarnaast onderzoek doet naar bio-geïnspireerde verandering en innovatie. Volgens Jacco is de natuur een innovatiestrategie die generaties lang werkt. Een aantal jaren geleden zette hij de Master bio-inspired innovation op, waarin hij studenten leert over deze interessante tak van sport. Momenteel onderzoekt hij hoe wij ecosysteemdiensten in de bebouwde omgeving kunnen integreren

Bio-inspired innovation voor ondernemers

“Voor onze gezondheid is het belangrijk in een zo natuurlijk mogelijke omgeving te functioneren.” Daarnaast zijn biomimicry, biophilia en de circulaire economie kernbegrippen van bio-inspired innovatie. Benieuwd wat deze begrippen inhouden en hoe deze te gemakkelijk toepasbaar zijn in de praktijk? Jacco legt het je in deze podcast allemaal uit, want volgens hem “ligt een groene eeuw om de hoek”.

Innovatie betekent kansen

Jacco bespreekt in het boek leerpunten voor de praktijk, aan de hand van negen thema's: water, energie, voedsel, infrastructuur, werken, wonen, producten, recreëren en leefstijl. Elk thema bevat interviews met pioniers die nú al aan een bio-geïnspireerde samenleving werken. Kom er in deze episode achter waar de kansen liggen voor het vergroenen van jouw bedrijfspand en/of omgeving. 


Links

Het boek “Zo kan het ook - optimistisch over een gezamenlijke bio-geïnspireerde toekomst”

De Master bio-inspired innovation 

Meer over innovatie geïnspireerd door de natuur

 

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com 

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op LinkedIn.

 


Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach