Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

De ultieme samenwerking tussen wetenschap en bedrijfsleven

Werkprofessor

|

December 7, 2020

Een brug vormen tussen de wetenschap en het bedrijfsleven. Dat is het doel van de Werkprofessor. Maar hoe doe je dat als bedrijf? Hoe blijf je verbonden met de ontwikkelingen die in de wetenschap plaatsvinden? Daarover praten we met Prof. Ir. Deborah Nas.

Luister naar:

De ultieme samenwerking tussen wetenschap en bedrijfsleven

Deborah Nas is deeltijd hoogleraar ‘Strategic design for technology-based innovation’ aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. Zij gelooft dat nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen ongekende kansen bieden voor innovatie in het bedrijfsleven. Ook heeft ze een goed idee van hoe dat moet gaan.

Niet alleen de grote bedrijven

Grote multinationals hebben het makkelijker, in het maken van verbinding met de wetenschap. Daar bestaan grote R&D (Research and Development, red.) afdelingen die de wetenschap bijna in huis halen, aldus Deborah Nas. Maar ook voor kleinere bedrijven is er veel mogelijk: je kunt al beginnen bij iets simpels als een (afstudeer)stagiair in je organisatie.

Andere mogelijkheden

De innovatie kun je ook op een andere manier in huis halen, legt Deborah Nas uit. Er zijn veel faculteiten die vakken geven waarbij problemen uit de praktijk worden opgelost. Heb jij dus een vraagstuk in je organisatie? Benader dan eens een Universiteit of Hogeschool of ze iets kunnen met je vraagstuk, dat hoeft ook echt niet altijd geld te kosten. In de podcast hoor je meer over hoe Industrieel ontwerpen (het vakgebied van Deborah Nas) je kan helpen om een bedrijfsvraagstuk innovatief op te lossen.

Links

Neem vooral eens contact op met Deborah Nas

Deborah bij de TU Delft

Contact

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach