Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Binge marketing - maak van jouw doelgroep enthousiast publiek

Werkprofessor

|

June 15, 2020

Serie-makers zijn helden in het creëren van cliffhangers. Op die manier zorgt Netflix ervoor dat je toch nog een aflevering blijft kijken. Datzelfde zou je eigenlijk willen toepassen op de marketing van je bedrijf. Hoe je dat doet, hoor je in deze podcast.

Luister naar:

Binge marketing - maak van jouw doelgroep enthousiast publiek

Bouw een verhaallijn

Als je alle content van jouw bedrijf op een hoop gooit, waar gaat jouw merk dan over? Carlijn Postma, oprichter van content marketingbureau The Post, neemt ons mee in de werkwijze van content marketing. Wendy van Ierschot, podcast maker voor BNR, ondernemer (VIE People) en investeerder (VIE Tech Capital) zoekt in haar podcast naar het antwoord op de vraag: wat kan wetenschap en kennis, die verbonden is aan menselijk gedrag, ons brengen ter inspiratie en hoe krijgen we daarmee een voorsprong?

Om een cliffhanger te kunnen inbouwen in je marketing heb je een verhaallijn nodig. Door een verhaallijn op te zetten kun je de aandacht van het publiek te pakken krijgen. Carlijn Postma heeft een methodiek ontwikkeld waarmee ze gelinkt aan jouw merk een verhaallijn kan ontwikkelen. In deze podcast geeft ze inzicht in die methodiek.


Bepaal je doelgroep maar richt je op het creëren van publiek

Carlijn Postma beschrijft het verschil tussen een doelgroep en een publiek. We weten dat je een marketingstrategie zo wilt inzetten dat het aansluit bij je doelgroep. Toch is het nog belangrijker om te kijken hoe je van die doelgroep een publiek kunt maken. Een publiek volgt namelijk vrijwillig jouw verhaal en kan fan worden van het bedrijf of product. Om je publiek tijdens het consumeren van je content vast te houden kan jij ook gebruik maken van een cliffhanger. Dankzij die cliffhanger kijken ze meteen weer door naar het volgende stuk content. Als je daar trouwens niet in wilt trappen kun je een aflevering beter niet helemaal afkijken. Dan voorkom je dat je gevangen wordt door de cliffhanger. Ook handig als je regelmatig te laat in je bed eindigt, omdat Netflix hier zo goed in is.


Gebruik je content slim

Realiseer je dat je als merk ook een verhaal hebt om te vertellen. Het is niet nodig om een serie te maken op het niveau van Netflix. En gaat ook echt niet alleen over video. Ook een helder tekstueel format of een audio format helpen om je om je verhaallijn en de inhoud van je afleveringen te structureren. Zet die waardevolle inhoud vervolgens weer in om je merk sterker te maken. Gebruik bijvoorbeeld de inhoud van een artikel of filmpje online om je publiek naar je website te trekken. Postma: “je kunt slim gebruik maken van je content, je hoeft niet altijd de hele content te posten. Slimmer is het om eerst een teaser te plaatsen, misschien nog een keer een fragment en daarna pas de hele content”.

Meer weten over dit onderwerp? Luister de podcast op jouw favoriete podcast platform en bekijk onderstaande links. Vragen of input voor de podcast? Neem contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com


Links

https://thepost.nl/the-post/

https://www.managementboek.nl/boek/9789024427680/bingemarketing-carlijn-postma

https://contentmarketinginstitute.com/author/carlijn-postma/

https://www.frank.news/nl/article/content/binge-marketing-contentmarketing-op-zijn-hollywoods.html

Alle afleveringen

Subscribe to Wendy's weekly podcast on BNR

We know so much about human behavior, but we barely use this knowledge while we work. This is a missed opportunity. In The Workprofessor, made by the Dutch Business News Radio & Wendy van Ierschot, new scientific research on human behavior is discussed in a lively dialogue with the expert & an entrepreneur. (Podcast is in Dutch)

BNR
Spotify
Apple Podcast
A results-driven approach