Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

3 dingen die je helpen wél de goede mensen aan te nemen

Hiring

|

September 9, 2021

September 10, 2021

Een paar weken geleden kopte de NOS “In 50 jaar tijd niet voorgekomen: meer vacatures dan werklozen.” Edwin de Jonge van Timetohire - Recruitment Process Outsourcing specialist en Susanne Boot van VIE People - HR partner voor scale-ups, delen de komende weken hun belangrijkste take-aways. Vandaag deel 1; Culture fit is key!

Culture-fit  is key!

Er wordt vaak onvoldoende tijd en geld geïnvesteerd in het aantrekken van juiste mensen. Bijvoorbeeld zodra er een grote investering binnen is bij een scale-up willen ze snel groeien. Dit is een cruciaal moment voor veel organisaties.  Ondernemers die op dat moment nog niet scherp hebben wanneer er sprake is van een culture-fit en welke competenties nodig zijn om de rol succesvol in te vullen stevenen af op het maken van bad hires.

Een bad hire kost ongeveer  een jaarsalaris

Een bad hire kan natuurlijk gebeuren, dat overkomt iedereen, de kosten van een bad hire lopen sneller op dan je realiseert.  Het vervelende moment van afscheid nemen, nieuwe kandidaten zoeken en inwerken kost geld. Maar het heeft ook effect op je medewerkers- en klanttevredenheid en je imago als werkgever.

Onze belangrijkste take aways:

De culturele klik is heel belangrijk voor een succesvolle samenwerking.  Het vak kun je leren, maar die culturele aansluiting is lastiger te leren. Wat kun je doen?

  • Investeer in het maken van de culturele klik. Maak je verhaal richting jouw doelgroep in de arbeidsmarkt. Een kandidaat kiest voor het verhaal wat inspireert en energie geeft en voor de club waar hij/ zij onderdeel van wilt uitmaken.  
    Bij Timetohire worden kandidaten gescreend op de juiste competenties door goede interviews en een assessment, hier worden geen concessies op gedaan, ook niet als de nood voor extra capaciteit hoog is.
    Bij VIE People vinden we het belangrijk dat mensen goed kunnen reflecteren, snel schakelen, kunnen samenwerken en het positieve in mensen zien. Iemand die hier niet aan voldoet, zou het inhoudelijk best goed kunnen doen maar past gewoonweg niet in het team.
  • Betrek je key players in het proces om te bepalen wat deze culture-fit is, zij ademen de cultuur en hebben antwoord op de vraag waarom zij graag voor jou werken. Maak je cultuur concreet en vertaal deze naar kernwaarden, houding, gedrag, spelregels etc.
  • Investeer in een manier van selecteren die de culturele klik en aansluiting met de competenties objectiveert om eventuele biases te voorkomen. Dit kan door het voorleggen van een casus waarin je tussen verschillende strategieën kunt kiezen en door het investeren in een assessment.

En voor de duidelijkheid, een culturele klik betekent niet dat iedereen hetzelfde is (juist niet) en staat los van inclusiviteit en diversiteit.

Succes, en mocht je hulp willen, je kan ons altijd bellen!

Share this article

Want bi weekly inspiration?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Continue reading

Make it work

Wondering if VIE fits your company? Contact us and we'll be happy to show you.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.