Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wat wij denken over het gesprek over vaccineren op de werkvloer.

Organization & Teams

|

September 15, 2021

September 21, 2021

Wat doe je met een leidinggevende die zich niet gevaccineerd heeft en er grappen over maakt? Wat doe je met een cruciale medewerker die wel met verkoudheid en hoesten op de werkvloer komt en zich niet wil laten testen? Wat doe je met collega’s die wel gevaccineerd zijn en niet willen werken met mensen die zich niet willen vaccineren? En zo zijn er nog wel 50 vragen die we krijgen van klanten, collega’s en vrienden.  Dit zijn nu onze gedachten.

UITGANGSPUNT

Om te beginnen is wat ons betreft het allerbelangrijkste; probeer, hoe moeilijk het ook is, ‘het gesprek’ los te zien van je eigen mening. De ‘vaccinatie-discussie’ polariseert en in polarisatie zit nooit een oplossing of bewegingsruimte. Neem iedereen serieus. Zowel de twijfelaars, de gevaccineerden als de overtuigde anti-vaccinatie groep. Hoe kunnen we iedere overtuiging in ere houden én met respect behandelen, tevens wel een creatieve oplossing bedenken voor meetings en met elkaar omgaan?

Daarnaast ga het inhoudelijke gesprek over wel of niet vaccineren/testen en de argumenten daarover uit de weg. De discussie is voor niemand om te winnen. Als je nu nog niet overtuigd bent van het ene of andere kamp dan gaat dat ook niet gebeuren op de werkvloer. Inhoudelijke argumenten duwen mensen meestal meer in de verdediging dan in een open houding.  

Hoe dan wel? 

1. Maak heldere regels over omgaan met klachten en de vaccinatie-discussie. Wij stellen voor: 

  • Binnen kantoor gaan we niet het gesprek met elkaar aan over vaccineren of niet. Het werkt polariserend. Behandel iedereen en elke mening met respect ook al ben je het er niet mee eens. Respect betekent ook geen flauwe grappen maken over elkaar. Dat geldt met name voor rekening houden met elkaar, afstand houden en je eigen verkoudheidsklachten serieus nemen naar anderen toe.
  • Als je klachten hebt (verkouden, keelpijn, hoesten, koorts, smaak en reukverlies) mag je niet naar het werk komen. Tenzij je getest bent en negatief (testen bij klachten geldt ook voor de mensen die gevaccineerd zijn of hersteld van een eerdere corona besmetting). Zolang je klachten hebt moet je altijd afstand houden, want we willen ook niet allemaal ‘gewoon’ verkouden worden en ons dan moeten laten testen. 
  • In de vijf dagen voor je naar het werk komt mag je geen contact hebben gehad met iemand die besmet is met Covid.
  • Als je bezwaar hebt tegen testen of vaccineren wordt van je verwacht dat je extra afstand houdt tot iedereen, je niet in een niet-goed geventileerde ruimte met anderen gaat zitten, thuis blijft bij verkoudheids- en griep klachten en jezelf zo optimaal flexibel mogelijk opstelt om het werk goed te doen en anderen serieus te nemen. 
  • Als je moeite hebt met mensen die zich niet willen laten vaccineren dan kan je dat aangeven maar je start geen discussie. Je toont respect zoals de ander ook respect voor jou moet opbrengen. 
  • Mocht je tijdens het werk klachten ontwikkelen, dan laat je je direct testen via Coronatest.nl of 0800-1202 en ga je naar huis. 

2. We faciliteren hygiënische maatregelen (o.a. ventilatie, handen ontsmetten en genoeg ruimte in vergaderzalen, stimuleren van thuiswerken). Maak gebruik van de vertrouwenspersoon als er iets gebeurd waar je je onveilig door voelt. 

3. Mocht het voor iemand wel belangrijk zijn om altijd de 1,5 meter afstand te behouden, verzin dan iets op kantoor wat dat duidelijk maakt voor iedereen en bij jullie past. Bijvoorbeeld een grappig code-woord, dat iemand een bepaalde mok bij zich heeft (ideetje: zwart met een kruis), een armbandje draagt van een bepaalde kleur (bijv rood), een sticker op een schrift heeft of iets anders. Iedereen probeert daar dan zo goed mogelijk rekening mee te houden.

4. Na iedere meeting besteden we even tijd aan het evalueren hoe we omgaan met de Corona maatregelen en maken verbeteringen van deze aanpak mogelijk. 

We wensen jullie veel wijsheid toe.


Share this article

Want bi weekly inspiration?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Continue reading

Make it work

Wondering if VIE fits your company? Contact us and we'll be happy to show you.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.