Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

VIE People Rotterdam 1 jaar!

Growth

|

July 3, 2020

August 26, 2020

Één jaar geleden zette een groep VIE'ers hun kamp op in Rotterdam. De eerste splitsing van ons team was een feit. Onder de leiding van Reindert Kriek en Susanne Boot. Hoe gaat het nu met die twee na 1 jaar ondernemen?

Lieve Reindert,

VIE People Rotterdam is vandaag 1 jaar, gefeliciteerd! Ons eerste jaar in onze rol van head zit erop. Het was eigenlijk een soort “Married at first sight” waarbij Wendy ons als een Carlo Boszhard bij elkaar heeft gezet. Ik weet nog dat we meubels met elkaar gingen uitzoeken voor kantoor en dat bleek best lastig als je elkaar en dus ook elkaars smaak niet kent. De beste huwelijken kunnen daar op stuk lopen, wist je dat?

Vanaf 1 juli gestart in ons mooie kantoor in CIC, dat heb je echt goed geregeld trouwens. En 4 september een mooi openingsfeest gevierd. En dan kijkt het hele team ineens naar ons. De eerste teammeeting probeerden we met volledige consensus doelen te bepalen met het team, chaos natuurlijk en wij een beetje kibbelen tussendoor. In no time werden we “mom and dad” genoemd.  Nu geven we richting en kaders, ook niet altijd makkelijk om te bedenken, dus vragen we Wendy wat we moeten doen of kijken af wat Amsterdam doet.  En het is ook makkelijker om het  team te vertellen wat ze moeten doen en ik vertel jou ook gewoon wat je moet doen, fijn toch?  Alhoewel ik wel merkte dat je soms ineens niets meer zegt en een waanzinnig frons tevoorschijn tovert en dan niet meer met mij wil praten.  Maar ja dan ben ik natuurlijk een vrouw , denk meteen dat het aan mij ligt en wil weten wat er aan de hand is. Of heb jij dit anders ervaren?

Nu zijn we 1 jaar Rein en het gaat hartstikke goed. We hebben de Corona crisis overleefd en is het gelukt een goede basis te leggen om te groeien. Een goede crisis kan trouwens ook fataal zijn voor de relatie maar ook daar zijn we goed doorheen gekomen. Ik ben supertrots op jou Rein en onze samenwerking, we hebben elkaars verschillen geaccepteerd,  zitten goed in onze rol. Zin in nog zo’n jaar maar dan wel graag eentje zonder Corona.

Yo Suus,

Yes 1 jaar, mooie milestone. Een hug op anderhalve meter is geen hug wat mij betreft, dus die laat ik achterwege. Had toch niet gehoeven voor jou, maar van harte gefeliciteerd!
Married at first sight? Voor mij meer “Kopen zonder kijken”. En mind you, jij en ik zijn niet het stel dat experimenteert met een huis kopen en het herstijlen compleet uit handen geeft, dat is onze CEO Wendy! Als restylers hebben wij VIE people Rotterdam gevormd zoals wij dachten dat het binnen de VIE values zou passen. Oh ja en binnen het budget van Wendy natuurlijk.

Dat is best prima gelukt, ik durf Wendy geblinddoekt bij Martijn Krabbé in de limo te laten stappen om haar naar het huis te leiden. Want ja we hebben de keuken verplaatst en de badkamer gedraaid, maar dat fundament is zo enorm solide gebleken. Kom maar op met die opbouw!

Het CIC is cool he? Voelt echt als onze startup hub. Snel en veel itereren dat hebben we afgelopen jaar zeker gedaan - vind ik prettiger dan het woord aftasten. Als kibbelen heb ik het dan ook niet echt ervaren, vanuit mijn Indisch zwijgen denk ik juist: “super awesome dat we dat tijdens team meetings konden tonen”. Want ook al knettert het soms, maar een ding is zeker: we komen er toch altijd wel uit. Als ik dan ineens niets meer zeg ben ik dus gewoon uitgepraat. En wil ik aan de slag.

Maar oprecht, Suus, ik vind het heel knap hoe jij de ruimte hebt gepakt en het roer recht wist te houden (Yes, een grap met een kapitein en een Boot). 1 jaar, many to go. Volgend jaar doen we iets anders dan dit Linda.-format, maar ik heb heel veel zin om nog harder te vlammen hier in nultien.

Share this article

Want bi weekly inspiration?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Continue reading

Make it work

Wondering if VIE fits your company? Contact us and we'll be happy to show you.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.