Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Thuiswerken met kinderen

Performance & Productivity

|

December 23, 2020

January 4, 2021

Niet iedereen heeft de luxe om de (schoon)ouders in te zetten als kinderdagopvang. Daar zit je dan, midden in het lawaai van omvallend lego en een bellende partner, peinzend naar je scherm te staren. Had je maar het vermogen om je voor iedereen en alles af te sluiten. Ja, ja dream away. Duty calls. En dan niet 1 duty, maar die van werknemer en ouder! 

Het is natuurlijk niet realistisch om als werkgever dezelfde verwachtingen te hebben van een medewerker, die nu tijdens kantooruren ook nog de zorg over kinderen heeft. Ouderschap is een fulltime job. Neem als werkgever hierin een proactieve houding aan en pak de regie. Zorg dat je weet wat iemand zijn/haar thuissituatie is en hoe je iemand kan helpen en ontzien. Voorkom dat iemand compleet overwerkt raakt en toon empathie. 

Hang in there, dit is zeldzaam en het gaat vanzelf weer over. 

Ps. er zijn werknemers die genieten van de ‘dubbele pet’. Die zeggen hun kinderopvang op en zien dit als het nieuwe normaal. No go natuurlijk! Zodra het weer kan, mag je als werkgever eisen stellen en een geconcentreerde thuiswerkplek verwachten. Stuur als de lockdown voorbij is deze podcast van o.a. Mark Tigchelaar naar je medewerkers, over gefocust (thuis)werken.

Share this article

Want bi weekly inspiration?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Continue reading

Make it work

Wondering if VIE fits your company? Contact us and we'll be happy to show you.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.