Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Spiegel, spiegel aan de wand...

Personal Growth

|

June 24, 2021

July 29, 2021

Laten we deze keer eens even starten met een korte quiz. Reflecteer jij op jezelf? Neem je geregeld de tijd om even ‘in je eigen spiegel van jouw ziel en leven te kijken’?

A. Natuurlijk, iedere dag mediteer ik, ‘s avonds schrijf ik in een boekje waar ik trots op ben, waar ik dankbaar voor ben en wat ik heb geleerd.

B. Zekers, ik kijk iedere dag goed in de spiegel of ik er nog een beetje goed bij zit en zie ik in de spiegel een rimpel gereflecteerd rij ik meteen even langs de botox injectie-straat.

C. Wat een onzin, dit is van die moderne bullshit, alsof ik daar tijd voor heb. Eén ding is zeker, je verdiend er geen euro meer mee. Mijn antwoord: nee dus.

D. Ja, ik vraag geregeld feedback aan mijn team over wat ze van mij vinden en ik realiseer me steeds meer dat hoe meer ik weet, hoe meer ik weet wat ik allemaal nog niet weet. Ik vind het ook leuk om terug te kijken, vaak haal ik er een leerpunt uit wat ik dan weer beter ga proberen te doen.

Een van de aller-aller belangrijkste eigenschappen van echt succesvolle ondernemers en ondernemende professionals is reflecteren. Het maakt succesvol én gelukkig.  Als je “reflecteert” dan kijk je terug en denk je na over je eigen of andermans werk met het doel om tot een beschouwing te komen. Wat betekent het eigenlijk dat dit een succes is geworden of juist mislukt is? Wat heb ik gedaan? Wat waren mijn reacties? In dit artikel in de Harvard Business Review blijkt het een essentieel onderdeel van de ‘learning curve’.

Veel ondernemers zeggen wel dat ze dat doen, maar ze doen het niet echt of nemen er de ‘tijd’ niet voor. Ze kijken vooral naar wat anderen fout doen. Hoe doe jij dat? Misschien doe je het wel (terugkijken) maar deel je dat niet met jouw team? Dat is zonde. Juist delen wat je zelf geleerd hebt geeft de aanzet aan anderen om dat ook te doen. Dit hoort ook onder de noemer ‘kwetsbaarheid’ en dat levert verbinding op met elkaar. En die verbinding zorgt weer voor hogere productiviteit. De goeroe die daar het meest en het best over kan spreken op dit moment is Brené Brown in haar beroemde Ted Talk ‘de kracht van kwetsbaarheid’. En onze visie? Denk altijd: wat kan ik leren van wat hier gebeurd? En deel dat met de rest. Wat er gebeurd, daar hebben we altijd zelf ook een aandeel in. Daarnaar kijken geeft ons de ruimte en de mogelijkheid om invloed uit te oefenen.Share this article

Want bi weekly inspiration?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Continue reading

Make it work

Wondering if VIE fits your company? Contact us and we'll be happy to show you.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.