Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Salarissen reviewen zonder gezeik

Performance & Productivity

|

April 15, 2021

April 16, 2021

Soms niet of ten minste een keer per jaar staat het op de agenda: salarisverhogingen. De grootste kostenpost van een onderneming is de personeelskosten. Ondernemers zijn hierdoor voorzichtig met het toekennen van verhogingen. Helemaal in de start-up fase waarin nog veel investeringen worden gedaan zonder directe winst. Werknemers hebben daar in zekere mate begrip voor. Ze kiezen voor het avontuur van een start-up, het ondernemende, de nauwe samenwerkingen en de zichtbare impact die je kan maken. 

Salaris is en blijft dan wel een belangrijke basisvoorwaarde, maar uit meerdere onderzoeken is gebleken dat salaris niet zaligmakend is. Het draagt - bij niet repetitieve functies - niet bij aan een hogere motivatie of productiviteit. Toch is er een aantal zaken om je bewust van te zijn als ondernemer bij het reviewen van je salarissen:

  • Wees heel duidelijk over wanneer het onderwerp salaris op de agenda staat en bespreekbaar is. Hierdoor voorkom je dat alleen de ‘lawaaimakers’ die erom vragen salarisverhoging krijgen. 
  • Maak salarisranges zichtbaar en creëer hierdoor transparantie over de salarispotentie van een functie. 
  • Betaal marktconform. Controleer dit om de 2 jaar en voorkom onderbetaling. 
  • Doe jaarlijks een interne benchmark om ongelijkheid te voorkomen.
  • Deel je benchmark niet. Mensen voelen zich snel onjuist beoordeeld bij het zien van hogere cijfers en er zijn altijd bedrijven bereid om meer te betalen. Is een medewerker het niet eens met de waardering van zijn/haar functie? En betaal je marktconform? Laat deze medewerker dan gaan.


Hulp nodig bij het goed reviewen van salarissen? Wij denken graag vrijblijvend met je mee. Krijg hier een inkijkje over hoe een benchmark door ons wordt uitgevoerd. 


Share this article

Want bi weekly inspiration?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Continue reading

Make it work

Wondering if VIE fits your company? Contact us and we'll be happy to show you.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.