Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Persoonlijkheidstesten of stigma’s

Performance & Productivity

|

March 18, 2021

March 18, 2021

De meesten van ons zijn er wel een keer mee in aanraking geweest: persoonlijkheidstesten. Een vragenlijst van 30 minuten en tadaaaa... een rapport wat een weerspiegeling is van jouw persoonlijkheid. Iedere keer weer verrassend hoe herkenbaar en soms zelf confronterend zo’n rapport is. Maar wanneer helpt zo’n test je wel en wanneer vooral ook niet?


De zin:

  • Gezamenlijke ‘taal’ vinden voor verschillen en overeenkomsten in persoonlijkheid.
  • Inzicht in elkaars werkvoorkeuren om zo een fijne samenwerking te vinden.
  • Het optimaal benutten van verschillen. 
  • Gerichte vragen kunnen stellen tijdens een sollicitatieproces. 
  • Hechting van het team. 


De onzin:

  • Begrijpen wat iemand wel of niet kan. Met dan de nadruk op wat iemand niet kan. Als je rechtshandig bent, hoeft dat immers niet te betekenen dat je je linkerhand niet kan gebruiken; je voorkeur gaat alleen uit naar de andere.
  • Het categoriseren/labelen van mensen. Een persoonlijkheid is dynamisch. Het blind staren naar een persoonlijkheidsrapport is echt veel te statisch. 
  • Inzetten als smeermiddel indien de samenwerking binnen een team niet goed verloopt. Tuurlijk kan het enigszins bijdragen aan een betere samenwerking, maar problemen oplossen in een team vraagt om een systemische benadering. 


Bovenal, onthoud: er bestaat geen goed of fout in de manier hoe mensen werken. Overweeg jij een persoonlijkheidstest in te zetten? De kwaliteit en betrouwbaarheid van de test wordt bepaald door de (actuele) wetenschappelijke onderbouwing en toelichting van het rapport. 

En gezien de jungle aan persoonlijkheidstesten die er inmiddels bestaat, raden wij je zeker aan om grondig onderzoek te doen naar de meeste geschikt test(en). Wil je hier een objectief advies over? Wij adviseren je graag.


Share this article

Want bi weekly inspiration?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Continue reading

Make it work

Wondering if VIE fits your company? Contact us and we'll be happy to show you.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.