Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Pensioen, een zorg voor later

Organization & Teams

|

May 20, 2021

May 20, 2021

Een onderwerp voor later of misschien toch niet? Het is een onderwerp wat start-ups en scale-ups niet dagelijks bezighoudt, terwijl het bepalend is voor het financieel welzijn van de medewerkers. Voor startende bedrijven een kostenpost die vaak wordt uitgesteld; eerst maar eens zwarte cijfers draaien. Ofwel, een onderwerp voor later. Als start-up en scale-up kom je hier vaak mee weg. Toch gaat uiteindelijk vrijwel elk bedrijf bij een bepaalde schaalgrootte pensioenopbouw faciliteren. En dat is niet zonder reden!

  • Goed werkgeverschap
    De meeste werknemers sparen zelf niet voor pensioen als de werkgevers niets regelt. Laat staan dat zij iets regelen om nabestaanden financieel verzorgd achter te laten bij overlijden. Een goede werkgever erkent zijn verantwoordelijkheid, laat niet elke werknemer zelf het wiel uitvinden en biedt ze schaalvoordelen. Ook dit hoort bij groei.
  • Profiteer van een flink belastingvoordeel
    Zowel door de werkgever als de werknemer. De werkgever kan een groot deel van de pensioenregeling terugverdienen. Pensioen helpt namelijk bij het verlagen van sociale werkgeverslasten. En de werknemer? Die betaalt geen loonbelasting over de inleg. Dit maakt pensioen voor zowel werkgever als werknemer, onderaan de streep, een goede investering. 
  • Gewilde arbeidsvoorwaarde
    Uit onderzoek blijkt dat pensioen, naast salaris, de nummer één arbeidsvoorwaarde is volgens werknemers in loondienst (Intelligence Group). Een pensioenregeling helpt bij het aantrekken en binden van goede werknemers en maakt je bedrijf klaar voor de volgende groeifase.


Nu begrijpen wij dat je als startend bedrijf (nog) niet het budget hebt om een volwaardige pensioenregeling aan te bieden. Daarbij willen relatief jonge werknemers flexibiliteit en zelf bepalen hoeveel ze inleggen. Daar bestaan tegenwoordig prachtige pensioenregelingen voor. Meer weten welke pensioenregeling bij jou past, bel ons gerust.


Share this article

Want bi weekly inspiration?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Continue reading

Make it work

Wondering if VIE fits your company? Contact us and we'll be happy to show you.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.