Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Hoe succes onze slechtste kant naar boven haalt

Personal Growth

|

July 8, 2021

July 8, 2021

Hoe succesvoller we worden hoe groter de kans dat we narcistische trekken gaan vertonen. Er gebeuren rare dingen met onze hersenen als onze bedrijven harder groeien dan de benchmark. Winst is een drijfveer die net zo sterk is als seks, en we willen allemaal winnen, of we dat nu beseffen of niet. “Denk maar aan de ambities die in elk kantoorgebouw rond de bureaus zwermen; denk aan de emoties en schermutselingen rond salarisverhoging en promoties.” Zo beschreef Ian Robertson het in zijn boek het winnaar effect - wat succes en macht met onze hersenen doen

De Harvard Business Review (ja mijn favoriete medium voor management-lit) publiceerde in 2018 een nog steeds relevant artikel over dit onderwerp met de titel Why Great Success Can Bring Out the Worst Parts of Our Personalities.

Het zit in ons allemaal, niet alleen in de narcistische leider. Voor iedere ondernemer, voor ieder mens, is het belangrijk om ofwel thuis die steunende maar ook kritische partner te hebben zitten die vind dat jij ook gewoon het vuilnis buiten moet zetten en/of om te zorgen dat je tegenspraak organiseert. En dan echt. wat zijn de valkuilen en de risico’s. En neem die risico’s serieus. We zijn zo goed als onze laatste wedstrijd. Voor we het weten raken we onszelf kwijt. Kijk naar Sywert van Lienden. Ik geloof niet dat hij de verkeerde intenties had. Ik denk dat opeenvolgende gebeurtenissen soms zo lopen dat onze kritische blik vervaagt. Veel mensen zien niet meer hoe de buitenwereld hun ziet. Ze kijken niet naar zichzelf zoals ze naar anderen kijken. Dat wakker blijven in de echte wereld. Dat is een uitdaging die iedere ondernemer tegenkomt als hij écht succesvol wordt.


Share this article

Want bi weekly inspiration?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Continue reading

Make it work

Wondering if VIE fits your company? Contact us and we'll be happy to show you.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.