Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Een robot op de werkvloer

Performance & Productivity

|

March 2, 2021

March 23, 2021

De industriële revolutie heeft ons werk aanzienlijk veranderd. Waar de mens voorheen retorisch, eentonig productiewerk moest verrichten, zijn deze werkzaamheden veelal vervangen door machines. In de podcast van BNR de Werkprofessor vertelt Gaby Odekerken dat robotisering op de werkvloer de ‘next step’ wordt. 

Robotisering kan zeker uitkomsten bieden. Vooral op werkplekken waar te weinig tijd is voor menselijk contact. Zoals aan het ziekenhuisbed. Door robots in te zetten voor de routineklussen, kan tijd gemaakt worden voor het persoonlijke contact.  

De versmelting van technologie en de mensheid, leidt tot filosofische en ethische vraagstukken. Vooral in het licht van de 'waarom vraag'. Waarom willen wij alles digitaliseren en automatiseren in technologie. Wat is dan nog de waarde en de schoonheid van het leven an sich, als niks moeite kost en alles draait om efficiëntie. Of gaan we hierdoor onze skills als mensheid anders inzetten? Luister de podcast waarin we ingaan op de angst voor robots en de business case voor het daadwerkelijk aanschaffen van een robot.


Share this article

Want bi weekly inspiration?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Continue reading

Make it work

Wondering if VIE fits your company? Contact us and we'll be happy to show you.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.