Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

De toegevoegde waarde van HR

HR Operations

|

April 2, 2021

May 6, 2021

Zichtbaarheid van HR, PZ, People and Culture of hoe je ‘ons’ ook wil noemen is in veel organisaties een uitdaging. Een vraag als “ben je er nu voor de werknemer of voor de werkgever?”, evenals debatten over de toegevoegde waarde van HR en of HR wel of niet in het MT thuishoort, zijn veel gehoord. Waarom eigenlijk? Hoe kan het dat we algemene overeenstemming hebben over dat ‘mensen hét verschil maken’, maar dat de HR-professionals die daar verstand van hebben geen centrale rol in de organisatie krijgen?

Bij VIE People hebben we die ervaring gelukkig niet. Dat komt doordat we een hele heldere visie hebben op hoe wij een organisatie adviseren op het gebied van People & Culture:

  1. Al onze People & Culture Partners hebben een business mindset. We begrijpen de business van de klant, verdiepen ons in de branche en de zakelijke ontwikkelingen. Als je niet ‘business savvy’ bent, luistert niemand naar je en kun je niet op anticiperen op de behoefte van de organisatie. 
  2. We geloven in de goedheid van de mens, zijn positief, opbouwend en stimuleren fijne samenwerkingsrelaties. 
  3. De laatste en belangrijkste: het gaat om de balans. Als je hard wilt groeien én de organisatie een inspirerende plek wilt laten zijn moet je scherp blijven op: leiderschap, veiligheid, performance, samenwerking en de organisatiestructuur. Een voorbeeld: mensen mogen fouten maken (anders probeert niemand iets nieuws en nemen we geen risico), maar mogen niet incompetent zijn. Hoe zie je dat verschil en richt je de organisatie hier goed op in? Het managen van de natuurlijke spanningen in een hard groeiend bedrijf is onze core business.


Lees het stuk van Gary Pisano in de Harvard Business Review “the hard truth about innovative cultures” en je weet weer precies waarom HR een grotere kamer moet krijgen (zie strip ;-).


Share this article

Want bi weekly inspiration?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Continue reading

Make it work

Wondering if VIE fits your company? Contact us and we'll be happy to show you.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.