Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

De gekozen manager, wie wil dat niet?

Organization & Teams

|

March 25, 2021

March 25, 2021

Wat zou er gebeuren als jouw team mocht kiezen wie de manager werd? 

Zouden ze jou dan unaniem her-verkiezen? Zou jij je baas her-verkiezen? Het is een goed gedachtenexperiment om eens te doen. De meest briljante talenten nemen vaak ontslag omdat ze hun baas niet inspirerend of zelfs egocentrisch vinden. Dat zeggen ze niet, ze zeggen dat ze weggaan voor betere kansen, meer salaris, of een andere smoes maar meestal gaat het echt om de leidinggevenden. De strategie die door hen wordt uitgezet en hoe ze met je omgaan. 

Wij pleiten niet voor echte verkiezingen voor manager in bedrijven. Dat leidt af van waar een scale-up mee bezig zou moeten zijn, én levert vaak politiek gedrag op waar we al helemaal ver weg van willen blijven. Maar het gedachtenexperiment daar zien we wel het nut van in, om als teamleider én founder te doen. Omdat het je inzicht geeft in wat mensen belangrijk vinden. De meeste mensen willen een leider die: 

  • een heldere stip op de horizon neerzet, die gekoppeld is aan een doel dat de wereld een beetje beter maakt. 
  • van alle teamleden de goede kanten ziet en die goede kant stimuleert om nog beter te worden. Door aanmoediging, door te laten zien wat werkt.  
  • eerlijk is, fair en duidelijk. We willen weten waar we aan toe zijn. Voer volwassen gesprekken. Wij komen te vaak leidinggevenden tegen die de harde boodschappen, hun twijfels of waar ze mee bezig zijn, niet delen. Terwijl mensen allang voelen dat er iets aan de hand is. Zeg dat gewoon. Ik ben er mee bezig, dit is waar ik nu sta. Daar twijfelen we nog over. Ik denk dat we met een paar weken daar meer helderheid over kunnen geven. 
  • bezig is met dingen beter te maken op het werk. Altijd bezig met het beter maken, met positieve ambitie. 

Voelt jouw team dat je het hierboven genoemde nastreeft? Word jij herverkozen?

Share this article

Want bi weekly inspiration?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Continue reading

Make it work

Wondering if VIE fits your company? Contact us and we'll be happy to show you.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.