Corona Downloads

Download our FAQ & NOW FUND INFORMATION

Corona Downloads

Download our FAQ about what and how to communicate with your employees, about variations of leave, work-life balance and terms & conditions. And a separate download with all information on the NOW fund (for dutch companies).

Thank you. You can download the documents by clicking on the buttons below:

Corona Impact FAQ NOW Fund Information
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Als je je niet veilig voelt moet je er gewoon wat van zeggen!

Performance & Productivity

|

March 23, 2021

March 25, 2021

Psychologische veiligheid op de werkplek is een van de grootste ontdekkingen de afgelopen 10 jaar (naast slaap) die enorme invloed heeft op productiviteit en creativiteit. Uit een spraakmakend onderzoek bij Google bleek het op nr. 1 te staan als ‘key’ voor een succesvol (en effectief) team. 

In de BNR Werkprofessor podcast van deze week gaat Wendy van Ierschot in gesprek met Hans van der Loo die daar uitgebreid recent onderzoek naar deed. Veel managers en leidinggevenden denken dat medewerkers dit zelf kunnen creëren. Niks is minder waar. 

Psychologische veiligheid betekent dat je je uit durft te spreken en nieuwe paden en wegen durft in te slaan. Dit doen mensen vaker als ze geen risico lopen op afwijzing of schaamtegevoelens. Aan welke knoppen kan je draaien om de psychologische veiligheid te vergroten met als doel dat mensen meer en beter samenwerken? 


  1. Iedereen mag meedoen. Uit hetzelfde onderzoek bleek dat als je in een vergadering meet hoe lang iedereen aan het woord is en het blijkt dat ongeveer iedereen even lang aan het woord is, dat je daaruit kan afmeten of er voldoende psychologische veiligheid maar ook respect voor elkaar is. 
  2. Bespreken van fouten. Van fouten kunnen we leren maar natuurlijk alleen als we ze ook bespreken, zonder naar de schuldige te zoeken. Wat hebben we collectief hier te leren? 
  3. Positiviteit, uitgaan van het goede in de mens, dat is het startpunt van psychologische veiligheid. 


Vaak hebben leidinggevenden niet door hoe groot hun rol is in het creëren van een ‘psychologisch veilige omgeving’. Ze denken dat het aan medewerkers ligt of ze zich op hun gemak voelen of niet. Dat het iets IN de mens zelf is. Maar psychologische veiligheid gaat over wat er TUSSEN mensen gebeurt. Wat onze patronen zijn en de leidinggevende heeft een enorm belangrijke rol in die onderlinge dynamiek. Ga ik jou bemoedigen of afzeiken als je je kwetsbaar opstelt?

Share this article

Want bi weekly inspiration?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Continue reading

Make it work

Wondering if VIE fits your company? Contact us and we'll be happy to show you.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.