Laat je organisatie duurzaam groeien door B Corp Certificering

Werkprofessor

May 1, 2023

Laat je organisatie duurzaam groeien door B Corp Certificering

Werkprofessor

May 1, 2023

Laat je organisatie duurzaam groeien door B Corp Certificering

Werkprofessor

May 1, 2023

Van bedrijven wordt steeds meer verwacht dat ze niet alleen winst maken maar ook maatschappelijk verantwoord bezig zijn. Niet alleen milieubewegingen zoals Extinction Rebellion, milieudefensie en Greenpeace maar ook steeds meer burgers vragen verantwoord beleid. Om aan te tonen dat bedrijven dingen goed doen voor de wereld, kunnen ze ervoor kiezen om een certificering of keurmerk te halen. Een van de vooraanstaande voorbeelden hiervan is het B Corp certificaat. Maar het worden van een B Corp is zo makkelijk nog niet. Daarom schreef Mark de Lat samen met Aldo van Duivenboden het boek Betere business modellen, een betere wereld! Het eerste Nederlandstalige B Corp werkboek.

Mark is als strateeg en opinieleider verbonden aan Eshuis accountants en adviseurs en is bezig met zijn proefschrift onderzoek aan Nijenrode en Saxion Hogeschool op het gebied van duurzaamheid. Hoe het MKB zich verder kan verduurzamen. Deze podcast is niet alleen nuttig als je zo’n certificering wil halen, maar zeker ook voor ondernemers die inspirerende ideeën willen opdoen over wat je kan doen om meer volhoudbaarheid, zoals ze dat in Zuid Afrika zeggen, duurzaamheid.

B Corp
Wat is B Corp precies? Volgens Mark is het een hulpmiddel om bedrijven te helpen om meervoudige waarden te creëren. “Er wordt al snel gedacht als bedrijf, het is belangrijk om geld te verdienen, en dat is ook zo, maar wat is er nu mooier dan om met je business model niet alleen een gat in de markt te voorzien, maar ook een gat in de maatschappij? Dat je niet alleen waarde creëert in geld, maar maatschappelijke waarden voor de omgeving om je heen, sociale waarden voor de mensen waarmee je werkt, ecologische waarde om de wereld en de natuur mooier achter te laten dan dat je hem aantreft.”

Benieuwd welke voorbeelden Mark heeft om jouw bedrijf meer volhoudbaarheid te maken? Luister dan naar de nieuwste aflevering van de Werkprofessor podcast!

Links

Meer over Mark de Lat

Meer over Aldo van Duivenboden

Meer over B Corp

Koop hier het boek

Meer over de Werkprofessor

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met Wendy van Ierschot via wendy@viepeople.com

Benieuwd naar de volgende gast in de Werkprofessor of wil jij als eerste de teaser van de volgende aflevering horen? Volg de Werkprofessor op https://www.linkedin.com/company/viepeople/.

Bedankt

Bedankt voor je interesse, hier kan je jouw whitepaper downloaden.

Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier. Probeer het later opnieuw of stuur een mailtje naar: info@viepeople.com

Leer ons kennen

Wij weten wat het meest effectief is in elke fase van groei voor jouw bedrijf. Leer meer over ons en onze aanpak.

Meer over VIE

Onze host van onze Podcast: Wendy van Ierschot

We weten zoveel over menselijk gedrag, maar we gebruiken deze kennis nauwelijks tijdens ons werk. Dit is een gemiste kans. In De Werkprofessor, gemaakt door BNR & Wendy van Ierschot, wordt recent wetenschappelijk onderzoek naar meselijk gedrag besproken in een levendige dialoog met de expert & een ondernemer.

Luister alle aflveringen